Festivalul Național de dans modern, dans popular şi pantomimă „Grație, umor şi voie bună, adunate într-o cunună”

41884434_2167097560179141_7392979068334899200_o

Ne bucurăm și suntem mândri că, anul acesta, în perioada de 28 – 29 septembrie 2018 Festivalul Național de dans modern, dans popular și pantomimă “Grație, umor și voie bună, adunate într-o cunună” a fost organizat la Iași.

Parada costumelor populare din prima zi a Festivalului Național de dans modern, dans popular și pantomimă „Grație, umor și voie bună, adunate într-o cunună”, fiind un prilej unic în comunitatea Surzilor, scoate în evidenţă propria lor individualitate, înţelesurile metaforice ale „frumosului” pe care nu le pot exprima prin cuvânt. Diversitatea costumelor populare provenite din mai multe județe ale țării ne arată un singur fapt real, anume că suntem români și ținem la tradiţiile neamului nostru și ale folclorului românesc.

Această prezentare necesită JavaScript.

Prin secțiunea PANTOMIMĂ din cadrul Festivalului Național de dans modern, dans popular și pantomimă “Grație, umor și voie bună, adunate într-o cunună” participanții au dovedit că au multă creativitate, că au un talent nativ în a face artă, își exprimă cu ușurință sentimentele. Surzii pun în valoare pasiunea pentru arta spectacolului de pantomimă și își manifestă ideile originale prin efectul miscării mimice, de unde e una din formele de comunicare ale persoanelor cu deficiență de auz ce reprezintă puternic cultura minorității.
Lumea Surzilor este absolut fantastică!

Această prezentare necesită JavaScript.

Dorim să îi felicitam pe membrii ANSR – Filiala Iași pentru implicare efectivă în organizarea festivalului în mod deosebit Domnului Președinte ANSR – Filiala Iași Filip Paul, Doamnei Vicepreședinte Axinte Marinela și Domnului Ignat Mihai!
Mulțumim și felicitări celor trei participanți tineri la secțiunea pantomimă, pereche și grup, obținând la ambele locul I !!!
Panțiriu Răzvan, Obreja Ștefan și Toma Mihail!

Mulțumim și felicitări participanților la secțiunea de dans popular, pereche, grup și suită, obținând la toate trei locul I !!!
Ignat Carmen și Mihai, Bounegru Dorinel, Spanache Marian și Marlena, Ciobanu Mioara, Panțiru Răzvan Robert, Puiu Pansela Petronela, Gavril Petronela, Gabura Iulian, Axinte Iulian și Marinela!

DSC_0186

Aceste premii au fost câștigate cu ajutorul instructorului de dans Domnul Păduraru Emilian, vă mulțumim pentru implicarea și dăruirea dumneavoastră pentru comunitatea persoanelor cu deficiență de auz!

DSC_0499

Ii mulțumim doamnei Biatrice Duca, cântăreața de muzică populară, pentru faptul că ne-a oferit o seară minunată, foarte apropiată de inima noastră!
Mulțumim de asemenea și doamnei Savin Doina-Monica care a interpretat în mod excepțional melodiile fără de care nu am fi putut înțelege versurile melodiei ce ne-au condus pașii în ritm de dans popular pe scena Ateneului din Iași!
Cu siguranță este o amintire care va rămâne în fiecare suflet de român prezent la Festivalul Național de dans modern, dans popular și pantomimă „Grație, umor și voie bună, adunate într-o cunună„!

Această prezentare necesită JavaScript.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără sprijinul susținătorilor noștri cărora le mulțumim pentru tot ajutorul acordat:
Domnului Președinte ANSR, Mihail Grecu
Doamnei Savin Doina, Coordonator Departamentul Cultural
Domnului Instructor Păduraru Emilian
Doamnei Duca Biatrice, cântareață de muzica populară
Magazinului Decathlon Iași, în mod special Domnului Ghitescu Alin
Ateneul Tătărași
ANSR – Filialei Botoșani
ANSR – Filialei Buzău
Domnului Profesor Abuhnoaiei Dan Narcis – Palatul Copiilor
Domnului Profesor Holban Andrei – Palatul Copiilor
Domnului Maestru Coregraf Roșcaneanu Mihai
Doamnei Andronic Irina
Doamnei Copoț Mirela
Doamnei Mitrea Loredana
Domnului Pr. Prodan Mihai
Doamnei Pădureț Lăcrămioara
Centrul de zi pentru persoane cu deficiențe de auz și vorbire ,,Sfântul Prooroc Zaharia” din Iași.

 

Marinela Axinte

vicepreședinte ANSR – Filiala Iași

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s