În onoarea voluntarilor..

FB_IMG_1449604546212

Fiindcă pe 5 decembrie este ziua internațională a voluntariatului, filiala Iași aduce un omagiu celor mai activi voluntari, oamenilor care și-au oferit timpul liber fără a aștepta nimic în schimb, energia pozitivă și abilitățile pentru a ajuta pe cei din jurul lor, cei care și-au impus voința și dorința,  și-au depășit limitele făcând ceva ce nu au crezut că sunt în stare să facă.

Dorim să le mulțumim în mod special: IMG_20151208_080122

●d-lui președinte Filip Paul,

●d-nei vicepreședinte Marinela Axinte,

●familiei Ignat Mihai și Carmen,

●familiei Chiper Ștefan și Marcela și fiul Iulian Petrică,

●d-lui Axinte Constantin,

IMG_20151208_080302●d-lui Boboc Petru,

●familiei Gavril Costel și Petronela,

●familiei Ciobanu Marin și Mioara,

●d-nei Moisă Irina,      ●d-lui Agape Mihail,

●d-lui Cioclu Mihai,     ●d-lui Munteanu Ioan,

● și nu în ultimul rând, d-lui Raul Ovidiu Vasiliu.

Deși evenimentul special organizat în semn de recunoștință față de oamenii dedicați cu adevărat practicării voluntariatului  s-a desfășurat pe malul Lacului Ciric  purtând numele ,,Gala Voluntarului” și a avut loc pe 15 august 2015, abia astăzi vă aducem la cunoștință prin publicarea acestui articol pe blogul filialei și în revista Asociației Naționale a Surzilor din România -„Vocea Tăcerii„. Am învățat cu toții ce înseamnă să fii voluntar și este chiar interesant! Este o provocare să fii printre persoanele care comunică prin semne. Este o lume total diferită față de ceea ce se crede ori se știe. Chiar dacă este ca un job, însă neplătit în bani, nu înseamnă că omul care își dăruiește inima în tot ceea ce face pentru ca viața surzilor să fie cât mai ușoară, nu are nicio valoare, ba dimpotrivă este neprețuit, deoarece fără voluntari filiala nu ar fi ajuns unde este acum.

După ce investești timp și practici munca în echipă, vei primi împlinire, dezvoltare personala și schimbarea percepției asupra lumii, atât pe plan personal cât și profesional. După astfel de experiențe de lucru cu surzii, inevitabil, ți se schimbă perspectiva, ți se lărgesc orizonturile.

Alte persoane binevoitoare în afară de noi -membrii Filialei Iasi- nu se prea găsesc. Filiala se întreține din veniturile proprii, adică membrii sunt singurii sponsori, cu excepția unor evenimente sponsorizate de societăți, și pentru care le suntem veșnic recunoscători. Așa s-a întâmplat și în anul 1919 când s-a înființat prima dată Asociația Amicală A Surdo-muților din România sub patronajul Reginei Maria a României, prin asocierea voluntară a unui grup de surzi. Se pare ca până în prezent nu s-a schimbat mare lucru. De ce oare?

Fiecare om cu inima mare a fost răsplătit.  Fiecare s-a simțit dornic să continue acordarea sprijinului de orice fel, deoarece a înțeles că viața mai bună a persoanelor cu dizabilități, în țara noastră, depinde și de ei.

Am ajuns la concluzia: Împreună suntem mai puternici!”

DSC_0092_50p

Această prezentare necesită JavaScript.

Marinela Axinte

vicepreședinte ANSR – Filiala Iași

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s