Fără granițe între Surzii din România și cei din Danemarca, Polonia și Turcia

 

IMG_20150510_234200

Membrii ai ANSR – Filiala Iași au avut ocazie minunată de a participa la ultima reuniune transnațională a proiectului desfășurat în cadrul parteneriatului de învățare Grundtvig, organizată la Iași, de ANPEDA Virgil Florea în perioada 27-28 aprilie 2015.

Cum timpul a fost foarte scurt, în număr de doar 2 zile la Iași, nu s-a putut realiza o ieșire cu clubul nostru, al ANSR – Filialei Iași, și zicala aceea zice:,, dacă nu se duce Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed”, așa că membrii ai ANSR – Filiala Iași, în calitate de părinți ai copiilor cu deficiențe de auz și părinți care au ei însăși pierderi de auz, au participat alături de reprezentații organizațiilor partenere la întâlnirea desfășurată în sala de conferință a hotelului Moldova, acolo unde s-a ținut și evaluarea finală a proiectului și a rezultatelor acestuia.

aviary_1431289515449

Între membrii grupului țintă s-au putut crea sentimente de simpatie, de respect față de cultura fiecărei țări și de limbajul semnelor al fiecărei țări, sentimente de atașament reciproc, informații noi, schimb de experiențe interesante și schimb de adrese de e-mail, asigurând interconectarea acestora mai ales prin sistemul binecunoscut Facebook. Ne-am înțeles ușor printr-un limbaj unic al semnelor, limbajul internațional care poate fi practicat de orice persoană cu deficiențe de auz.

Pentru o strânsă colaborare pe viitor, am făcut o scurtă prezentare despre Asociația Națională a Surzilor din România, reprezentând un jurnal cu cele mai importante momente din istoria acesteia, dar mai ales pentru a puncta datele de contact, necesare relaționării.

IMG_20150510_160509

În ultima zi am avut parte de peisaje superbe în excursie prin Târgu Neamț, vizitând cetatea Neamțului.

Mirarea noastră a fost că-n trecut, strămoșii noștri au construit-o cu sudoare pentru apărarea contra turcilor iar în prezent noi,  strănepoții, îi deschidem larg poarta cetății. Cine ar fi știut că am putea fi buni prieteni. 🙂

Pentru noi toți au fost niște experiențe minunate.

Vă lăsăm să admirați albumele de fotografii.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Marinela Axinte

vicepreședinte ANSR – Filiala Iași

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s