Dragostea de pretutindeni…

Sketch2752121

Se spune că dragostea e oarbă, nu-i așa?

Ei bine, trebuie să fii și surd, mut și orb, căci oamenii îndrăgostiți au tendința de a-și spune și face cele mai nebunești lucruri. Oricine care a fost îndrăgostit cel puțin o dată în viață poate să jure cu mâna pe inimă.
Se poate îndrăgosti o persoană cu deficiențe de auz?
Desigur, de ce nu s-ar îndrăgosti un surd, un orb sau orice om! Doar că are un suflet!

IMG_20150225_134048
Orbul simte mult mai mult fără să vadă, surdul simte mult mai mult fără să audă decât noi care vedem și auzim și…nu credem. Ne „îmbrăcăm” iubiții/iubitele cu calități pe care nu le au. Își pot da seama de felul persoanei numai după tonalitatea și vibrațiile vocii, după priviri, gesturi și semne în locul celor o mie de cuvinte rostite. Nu te îndrăgostești nici cu gura, nici cu ochii, nici cu urechile, ci CU INIMA. Ai fi surprins că un orb „vede” cu ochii minții mult mai intens așa cum un surd „aude” cu urechile minții?
Poți fi sigur că auzul tău și vederea ta te înșeală de mult mai multe ori decât îl înșeală pe un om lipsit de oricare organ de simț din cele amintite de mai devreme. Cu toții la un moment dat am fost și surzi, și orbi, și muți. Când dragostea plutește toate organele de simț iau razna și ne trădează, peste ochii ni se acoperă cu vălul dragostei, în inimă mustește dragostea, în minte numai inimioare, în stomac fluturași, prin tot corpul trec o mie de fiori. Totul din cauza dragostei! În fața dragostei te simți mic, nu te poți lupta contra curentului ori iei așa și te bucuri de faptul că viața a fost generoasă cu tine.

IMG-20150206-WA0009

DRAGOSTEA este cel mai important element din viața noastră precum aerul pe care îl respirăm. E un moment unic, un moment în care abstractul total față de realitate își face apariția. Este acel moment similar se pare egal cu ideea de a muri în sens de a parcurge surd, mut, orb acel tunel către “ceva” ce atrage asemeni gravitației.

Dragostea poate fi dată de gol prin câteva semne sau indicii clare, ce pot fi recunoscute ușor atunci când cunoști câte ceva despre limbajul non-verbal. Cum un orb are avantajul de a nu fi indus în eroare de aspectul fizic al partenerului, așa și un surd nu poate fi atras de cuvintele dulci rostite de persoana iubită. La urma urmei, ochii sunt cu adevărat oglinda sufletului și pot dezvălui secrete, gânduri intime și sentimente tăinuite.

Cum îți dai seama când vezi o persoană îndrăgostită?

Se vede pe fața ei o rătăcire extremă, chiar dacă toate mișcările ei sunt normale, semn că este prins cu totul în pasiunea dragostei și nu suferă de vreo boală mintală. E simplu! Nici cel mai bun machiaj nu are cum sa îi schițeze un zâmbet atunci când este trist.

Trist este că mulți oamenii nu știu să trăiască cu adevărat în viață. Desigur, există diferențe între „a fi îndrăgostit” și iubirea. Să fii îndrăgostit este ceva temporar dar iubirea este cu totul altceva. Iubirea adevărată înseamnă bună înțelegere, comunicare, respectul reciproc, atenție la nevoile celuilalt partener, mângâieri fizice, timpul petrecut împreună, recunoașterea unor greșeli și cererea iertării, cuvinte de încurajare, cuvinte de dragoste.

Să lăsăm deoparte grijile, prea multe lucruri superficiale, defectele căutate cu lupa la alte persoane și să ne aruncăm în voia sorții. Fără iubire, am muri din punct de vedere emoţional şi am deveni niște ”handicapați pe viaţă”.

Când sunteți împreună, restul lumii nu mai contează.

Această prezentare necesită JavaScript.

De ziua îndrăgostiților,  cu 8 ani în urmă, a apărut pe lume o fetiță, Elena.  Cu toții îi urăm  „La mulți ani!

 

Marinela Axinte

vicepreședinte ANSR – Filiala Iași

2 gânduri despre „Dragostea de pretutindeni…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s